Снимка Pixabay Правителството в Дания търпи промени заради заразата. Министърът на

...
Снимка Pixabay Правителството в Дания търпи промени заради заразата. Министърът на
Коментари Харесай

Дания остава без министър на храните заради избиването на норките

Снимка Pixabay 

Правителството в Дания търпи промени поради болестта. Министърът на храните и земеделието на Дания заяви, че ще се отдръпна от поста поради неналичието на доверие измежду парламентаристите след противозаконна заповед за заличаване на отглежданите във ферми в страната норки, съобщи Ройтерс.

" Днес уведомих министър-председателката, че желая да се отдръпва от държавното управление. Съзнавам, че не се употребявам с нужната поддръжка от парламентарните партии ", написа Могенс Йенсен в Туитър, представен от Българска телеграфна агенция.

Оставката бе оповестена в миг, когато държавното управление е изправено пред най-голямата си рецесия от началото на пандемията, откакто по-рано този месец в прорез със закона подреди избиването на всички отглеждани в стопанства норки, с цел да се предотврати разпространение на ковид, в това число на нов, мутирал вариант.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР